Home

//

Workshops intuïtief werken met speksteen

Speksteen is een vrij zachte steen waardoor het voor beginners en kinderen prima te bewerken is.

We beginnen de workshop met een uitleg over de steen en het materiaal onder het genot van een heerlijk kopje koffie of thee en wat lekkers. Daarna zoekt iedereen intuïtief zijn eigen steen uit.

Door de lijnen van de steen te volgen en je intuïtie te gebruiken ontstaat een eigen creatie. We werken niet vanuit  het hoofd, maar vanuit het hart, in een ontspannen sfeer. Belangrijk hierbij is dat we niet werken om te presteren, maar om het creëren.


Ook een ieder die zichzelf als “niet creatief” bestempeld, nodig ik uit om de uitdaging aan te gaan en zichzelf te laten verrassen door hun eigen mogelijkheden. Aan het eind van de dag gaat iedereen naar huis met zijn eigen creatie en met een voldaan gevoel.

Workshops Volwassenen

De workshops voor volwassenen nemen een hele dag in beslag met tussendoor een heerlijke uitgebreide lunch. Je kunt met een grote steen aan de slag gaan of van een iets kleinere steen een amulet (hanger) maken.

- Grote steen: hele dag, inclusief koffie/thee en wat lekkers bij binnenkomst, lunch, drankje bij afsluiting, gebruik van materialen en een steen naar keuze


- Amulet/hanger: hele dag, inclusief koffie/thee en wat lekkers bij binnenkomst, lunch, drankje bij afsluiting, gebruik van materialen en een steen naar keuze


- Workshop op maat: in overleg kijken we naar de wensen en de mogelijkheden binnen het budget.

Workshops kinderen

Tijdens de workshop voor kinderen werken we met een kleinere steen en in een korter tijdbestek omdat over het algemeen het concentratievermogen korter is.

- Kleine steen: duurt 2 ½ uur, inclusief drinken met wat lekkers bij binnenkomst,  ijsje bij afsluiting, gebruik van materialen en een steen naar keuze.


- Amulet: duurt 2 ½ uur, inclusief drinken met wat lekkers bij binnenkomst, ijsje bij afsluiting, gebruik van materialen en een steen naar keuze.


- Kinderfeestjes: in overleg kijken we naar de wensen en de mogelijkheden binnen uw budget.

Workshops ouder-kind

Tijdens de gecombineerde workshop zijn ouders gezellig samen met het (klein)kind creatief bezig en werken beide aan een eigen steen of amulet.

- Kleine steen of Amulet: duurt 2 ½ uur, inclusief drinken of koffie/thee met wat lekkers bij binnenkomst, ijsje of koffie/thee bij afsluiting, gebruik van materialen en een steen naar keuze.

Locatie

De speksteen workshops worden gegeven in "Theetuin De Bongerd", Molendijk 65 in Herkingen op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee. Bij mooi weer vinden de workshops buiten in de boomgaard plaats. Door de authentieke en rustige ambiance van de Theetuin kom je vanzelf tot rust. Dit maakt het werken vanuit je intuïtie makkelijker.