Home

//

Creatief coachen voor kinderen

Het is voor veel kinderen geen makkelijke opgave om op te groeien in deze tijd, in een wereld van hoge verwachtingen, snelle ontwikkelingen en waar veelal de nadruk ligt op prestatie. Kinderen zelf zijn steeds sensitiever en hebben een grote “eigen” wijsheid, die vaak niet begrepen wordt of als vervelend wordt ervaren. Hierdoor krijgen deze zogenaamde Nieuwetijdskinderen steeds meer problemen om zich te ontwikkelen in hun eigen tempo en op hun eigen manier. Ze missen vaak het gevoel van herkenning en erkenning. Een steuntje in de rug van het kind door een kindercoach kan dan uitkomst bieden.

Voor kinderen met deze verschillende gedragsuitingen ligt het gevaar op de hoek dat zij vrij snel een label krijgen. Denk hier aan labels als ADHD, ADD of PDD/NOS. Zonder hier een oordeel over te willen geven, vind ik het belangrijk om eerst goed te kijken en te luisteren naar de signalen van het kind. En samen met het kind en de ouders deze te onderzoeken. Wat heeft het kind ons te vertellen, wat heeft het nodig en wat kunnen we samen bieden om het kind te ondersteunen en te helpen het weer in zijn kracht te zetten. Het kind écht zien en daarbij kijkend naar al zijn/haar mooie kwaliteiten.

Complete leerervaring door verbinding

Tijdens het coachen vind ik het belangrijk om verbinding te maken met het hoofd (denken en weten), het hart (voelen, ervaren) en het lichaam (creëren, doen). Hierdoor wordt een complete leerervaring bereikt.